In Progress

Cześć.

Zawiesił się Ubunciak w trakcie kopiowania danych z pendrive'a. I nie
ruszył dalej, zatem zaaplikowałem twardy restart komputera. Odtąd
ładowanie systemu zatrzymuje się Âą na 1/6 paska postępu, w trybie
recovery też wiesza się w którymś momencie.

Co począć?

EvT

Everard Took schrieb:


Cześć.

Zawiesił się Ubunciak w trakcie kopiowania danych z pendrive'a. I nie
ruszył dalej, zatem zaaplikowałem twardy restart komputera. Odtąd
ładowanie systemu zatrzymuje się Âą na 1/6 paska postępu, w trybie
recovery też wiesza się w którymś momencie.


Wcisnac alt+ctrl+F1 w czasie ladowania systemu i zobaczyc, na czym staje.

Tomasz Chmielewski schrieb:


Everard Took schrieb:
| Cześć.

| Zawiesił się Ubunciak w trakcie kopiowania danych z pendrive'a. I nie
| ruszył dalej, zatem zaaplikowałem twardy restart komputera. Odtąd
| ładowanie systemu zatrzymuje się Âą na 1/6 paska postępu, w trybie
| recovery też wiesza się w którymś momencie.

Wcisnac alt+ctrl+F1 w czasie ladowania systemu i zobaczyc, na czym staje.


Albo po prostu napisac tu, na czym staje w trybie recovery? Tak ciezko?


Everard Took wrote:
Cześć.

Zawiesił się Ubunciak w trakcie kopiowania danych z pendrive'a. I nie
ruszył dalej, zatem zaaplikowałem twardy restart komputera. Odtąd
ładowanie systemu zatrzymuje się ? na 1/6 paska postępu, w trybie
recovery też wiesza się w którymś momencie.

Co począć?


na przyszłość polecam:
http://www.mjmwired.net/kernel/Documentation/sysrq.txt

Kicer schrieb:


Everard Took wrote:

| Cześć.

| Zawiesił się Ubunciak w trakcie kopiowania danych z pendrive'a. I nie
| ruszył dalej, zatem zaaplikowałem twardy restart komputera. Odtąd
| ładowanie systemu zatrzymuje się ? na 1/6 paska postępu, w trybie
| recovery też wiesza się w którymś momencie.

| Co począć?

na przyszłość polecam:
http://www.mjmwired.net/kernel/Documentation/sysrq.txt


Z tym, ze to najprawdopodobniej zbytnio nie pomoze w rozwiazaniu problemu...

Do przedpiscy: gdy sie "zwiesza", mozesz pisac na klawiaturze (jak
wciskasz klawisze, enter, pojawiaja sie znaki itp.)?

Dnia Tue, 19 Feb 2008 07:17:59 +0100, Tomasz Kobus napisał(a):


On Mon, 18 Feb 2008 22:40:17 +0000 (UTC), Outlaw
<outla@op.pl.WYTNIJ.TOwrote:

| montuje pendriva, wchodze do katalogu gdzie jest podmontowany i niektóre
| katalogi są na czerwono i nie można do nich wejść. Niektórych plików
| wogóle nie widać... itp. Moduły załadowane to ehci_hcd i usb-storage.
| Czy to wina pendriva, czy może czegoś w kernelu nie mam jeszcze?
| Naprowadźcie mnie.

| Model pendriva to: EMTEC PenDrive 4GB INTUIX

| Próbowałem uhci i ehci i troche inaczej tzn widzi pliki dobrze ale nie
| mogę kopiować przy próbie kopiowanie się tak jakby zawiesza i już nic z
| tym penem nie mogę zrobić, nawet odmonować ;/

| pod jednym windowsem wogóle wiesza cały system do momentu wyjęcia go z
| usb, pod innym linuksem, niby działa ale z prędkością odczytu 900kB/s...
| dziwne bardzo dziwne

czerwono - oznacza nieistniejący link

może zamiast przegrywać katalogi zrobiłeś linki do nich?


Odczytywałem już je na innym komputerze więc jest wszystko ok z nimi ;)

Witam
Mam taki problem.
Przy kopiowaniu z dysku na pen większej ilości danych
i to nieważny czy jeden duży plik, czy dużo mniejszych,
po skopiowaniu 30-40% komp sie zasiesza. Nie reaguje na nic.
Dopiero reset "z guzika" pomaga.
Nie jest to wina pena bo sprawdzałem z kilkoma innymi i jest to samo.
Pracuje na Win XP Prof.
Gdzie szukać przyczyny problemu ?
Z góry dzięki za pomoc.

pozdrawiam
Prezes

Witam, mam pewien problem z lapopem.
komputer od pewnego czasu zawiesza się całkowicie przy kopiowaniu
partycja-partycja; dysk-dysk USB; dysk-pendrive i nawet dysk-sieć.
problem występuje czasem, system windows ładuje się i działa dość stabilnie
(do czasu)
problem występuje także na linuxie knoppixie.
czy ktoś ma jakieś pomysły co to może być?


Witam, mam pewien problem z lapopem.
komputer od pewnego czasu zawiesza się całkowicie przy kopiowaniu
partycja-partycja; dysk-dysk USB; dysk-pendrive i nawet dysk-sieć.
problem występuje czasem, system windows ładuje się i działa dość
stabilnie (do czasu)
problem występuje także na linuxie knoppixie.
czy ktoś ma jakieś pomysły co to może być?


uszkodzony chipset albo płyta główna. Miałem prawie identycznie na starej
płycie od HP na i845 z allegro. System chodził stabilnie dopóki nie trzeba
było kopiować coś poza dysk twardy. Przy jakimkolwiek kopiowaniu czy lan czy
też usb komputer zamrażał się totalnie, czasami po 5 minutach czasami od
razu. Przy czym kopiowanie przez lan niezależnie czy była karta sieciowa
zintegrowana czy wkładana na pci zamrażało identycznie. Jedynie kopiowanie w
obrębie tego samego dysku IDE nie powodowało zamrożenia.


| Witam, mam pewien problem z lapopem.
| komputer od pewnego czasu zawiesza się całkowicie przy kopiowaniu
| partycja-partycja; dysk-dysk USB; dysk-pendrive i nawet dysk-sieć.
| problem występuje czasem, system windows ładuje się i działa dość
| stabilnie (do czasu)
| problem występuje także na linuxie knoppixie.
| czy ktoś ma jakieś pomysły co to może być?

| Sprawdz pamieci memtestem - tak dla pewnosci.

sprawdzałem ale nie do końca doszło


Sprawdz do konca i kilka petli wykonaj tak z 1-2 godz.

Sprobuj z pendrive'a gdzies do lokalizacji sieciowej przeslac plik.
I koniecznie sprawdz jakims innym programem niz scandisk czy nie ma bad
sector'ow na dysku.

Kurzu

Witam

Mam poważny problem z którym nie potrafię sobie poradzić, pomimo że przejrzałem
archiwum, lecz jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem.
Posiadam w domu komputer z płytą MSI KT6V oraz w pracy na Asusie A7V600-X,
pracujące pod kontrolą Win2000, SP4 i standardowe sterowniki USB 2.0.
Posiadam Databank DigiMate III jako dysk przenośny, którym chcę zrzucać dane
przez USB z i do komputera. Problem w tym że kopiowanie nie może poprawnie się
odbyć, bo transfer spada do małej wartości i program się zawiesza błędem :
"Opóźniony zapis się nie powiódł" . Zarówno jest tak samo pod Total Commanderem
jak i Explorerem.
Płyty sa na chipsecie VIA 8237 i słyszałem że niektóre urządzenia mogą nie
pracować poprawnie z nim. Wczoraj ten sam problem miałem na Asusie jak
przerzucałem dane na PenDrive Kingston Traveler 2.0.
Dodam że w Biosie nie ma możliwości przełączenia na USB 1.1 oraz nie mam
właczonego zarzadzania energią aby urządznie przysypiało.
Na Viaarena nie znalazłem nic konkretnego pod te chipsety a też mam stery VIA 4
in 1 5.08, więc od strony systemu jest wszystko chyba OK.
Czy macie jakąś radę ? Pomóżcie bo juznic innego nie mogę wymyślić.....

Pozdrawiam
Mushkin